13 november 2016
15:00

Referat: KFUM Linköping - Söder Futsal

Söder Futsal vinner det viktiga bortamötet mot KFUM Linköping.

Det var två lag som fått en tuff inledning på serien med noll poäng efter två omgångar. Båda lagen kände en press på sig att det var nu det var dags att börja plocka poäng. I förra årets kvalgrupp till SFL möttes lagen. Den gången vann KFUM Futsal med klara 4-1. Söder Futsal tog sig ändå som bekant till SFL genom att komma tvåa i trelagsgruppen som utgjorde kvalomgång två.

Trots två inledande förluster hade Söder Futsal en positiv känsla i gruppen. Laget började med en blytung 1-9 förlust borta mot Örebro SK Futsal i en match då laget bara stundtals kom upp i normal kapacitet. I andra omgången lyfte man spelet ordentligt och gav fjolårs SM-trean Falcao FC Stockholm en rejäl match som slutade med 6-7 seger för Falcao.

Till mötet med KFUM Linköpking hade man lärt sig av misstagen i de två första omgångarna. Söder Futsal var fokuserade från första bolltouch och bjöd inte motståndarna på enkla målchanser vilket man gjort tidigare. Med kvalmatchen i minnet visste man också ungefär hur KFUM Linköping skulle spela och kunde lägga upp taktiken därefter. Mycket riktigt spelade KFUM Linköping som förväntat ett snabbt spel med mycket offensiv charm. Första halvlek är jämn men när Kasper Kajermo i den sjunde minuten hittar Bojan Lukic är 0-1 ett faktum. Ett resultat som också står sig till halvtidspausen.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt som den första slutade. KFUM Linköping har mycket boll och skapar en del halvchanser men Söder Futsal har ganska bra kontroll på händelserna. Känslan av stress blir allt tydligare i KFUM Linköpings spel och efter nio minuter utnyttjar Srecko Baic det då han framspelad av Mohamed Musa kan göra 0-2. Två minuter senare är det dags igen. Återigen är det Srecko och Mohamed som ställer till med oreda i Linköpingsförsvaret. Srecko gör först en serie finter som får många av de 192 i publiken att tro att han har gummiben omöjliga att ta bollen ifrån. Därefter spelar han fram Mohamed som gör sin gubbe och sätter bollen stenhårt i nättaket 0-3. 14.20 får Linköping sin stora chans att komma in i matchen igen då man får en långstraff. Straffen är hård och välplacerad men Miguel Prats räddar och inleder en egen show. Någon minut senare gör Miguel en räddning på ett tamt skott. Miguel klistrar bollen och slänger därefter fram den till sig själv och startar en kontring. Han passar fram till Niels Brolev som hittar Srecko och vi har 0-4. I slutskedet gör Mohamed Musa 0-5 medans matchen totalpunkteras av Miguel Prats själv i tom KFUM-kasse vid 19:38.

Söder Futsal tar sina första tre poäng efter en helgjuten laginsats. KFUM Linköping får lite väl höga siffror mot sig då de under andra halvlek tvingas chansa och flytta upp laget. Vi tackar för en fint inramad match i en väldigt fin hall.

Söder Futsals Matchens Lirare: Miguel Prats